Uklanja toksine
Poboljšava cirkulaciju
Razgrađuje mliječnu kiselinu
Rješava probleme u leđima
 

Vakuum ili cupping masaža je vrlo moćna tehnika masaže koja djeluje lokalno na problematičnim područjima, poboljšava cirkulaciju te pospješuje zdravstveno stanje i vitalnost cijelog organizma. U cijelom procesu ove tehnike masaže koristi se moć vakuuma koja vraća cirkulaciju u zone obuhvaćene boli i tako omogućuje dovoljne količine nutrijenata za njihovo liječenje.

Ako patite od bolova u leđima, vratu ili bilo kojeg drugog tipa kronične boli koja se pojavljuje svakodnevno, vakuum masaža može se koristiti kao terapija za takve tegobe. U većini slučajeva sama masaža nije uopće bolna, a može se izvesti u vrlo kratkom periodu. Osim što uklanja bol, vakuum masaža može smanjiti upale mišića i neugodne grčeve.

Kako djeluje vakuum masaža?

Cijeli proces je vrlo jednostavan. Vi ili vaš terapeut trebate samo jednu plastičnu ili staklenu čašu okruglog oblika kako bi izveli masažu na bolnom području. U prošlosti se efekt vakuuma postizao zagrijavanjem zraka unutar čaše prije polaganja na kožu. Kako se zrak počinje hladiti - stvara se prirodni vakuum koji masira bolno područje.

U novije vrijeme se vakuum postiže pumpicama kojima se jednostavno isiše zrak iz čaše. U oba slučaja princip je isti - vakuum povlači krv u bolna područja, a povećani unos nutrijenata u određene dijelove ubrzava proces liječenja.

Osim toga, vakuum u čaši rasteže kožu i tako opušta napetost u mišićima. U nekim slučajevima, na kožu se prije tretmana stavlja lubrikant kako bi cijeli proces bio što ugodniji. Zbog nanesenog lubrikanta, masažne čašice se lakše uklanjaju - što je mnogo bolje za kožu. U najvećem broju vakuum masaža, pojedine čašice se ostavljaju na tijelu svega 5 - 10 minuta.

Je li vakuum masaža sigurna?

Za najveći broj ljudi, vakuum masaža je sasvim sigurna tehnika olakšavanja boli i napetosti u mišićima. Svejedno, prije podlijeganja jednom ovakvom tretmanu poželjno je konzultirati se sa svojim terapeutom. Većina tretmana se u najvećoj mjeri koristi za smanjenje boli na području leđa. Međutim, mnogi primjenjuju vakuum masažu na području trbuha ili ruku. Ovi tretmani pružaju osjećaj ugode i olakšanja od boli, upala ili grčenja mišića. Također, mnoge žene na ovaj način suzbijaju tegobe vezane uz menstrualni ciklus.

Postoje i slučajevi kada se vakuum masaža ne smije primjenjivati - ako je bol posljedica ranjavanja. Tretman vakuum masaže na području ozlijeđene kralježnice mogao bi dovesti do upalnih procesa.

Također, preporučljivo je konzultirati se s liječnikom ako razmišljate o tretmanima vakuum masaže za vrijeme trudnoće. Kada pričamo o nuspojavama ove metode masaže - one su uglavnom bezazlene. Mogu se pojaviti blage modrice oko područja pod vakuumom. Razvoj takvih modrica naravno ovisi o osjetljivosti kože pojedinca. Na početku je preporučljivo zadržavanje vakuumskih čašica na tijelu u nešto kraćem vremenskom periodu od svega par minuta.

Prednosti

  • uklanja toksine iz organizma
  • poboljšava cirkulaciju i zateže kožu vakuumskim čašama
  • momentalno se postiže izvrsna cirkulacije tretiranog područja, što uveliko olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline
  • rješava i akutne i kronične probleme bolova u leđima
  Tretmani - Sve